Seloy Live

30.11.2021

Erkkarit integroiduilla kaihtimilla on pop

Sairaalat ja terveydenhuollon laitokset ovat kaihdinelementeille otollinen kohde yksityisyyden suojan sekä valon määrän säätelyn näkökulmasta. Projektiuutisissakin mainitun Seinäjoen keskussairaalan M-talon sekä uusimpana OYS Oulun yliopistollisen sairaalan väliseinäikkunoihin ja ulkoikkunoihin on asennettu meidän eristyslasimme integroiduilla kaihtimilla. Pyrimme kehittämään tuotantoamme koko ajan notkeammaksi näiden kaihtimen käytön kannalta, jotta saisimme entistä kilpailukykyisemmän hinnan pinta-asennettaviin kaihtimiin verrattuna. Toki monissa kohteissa on ymmärretty myös se saavutettava hyöty siitä, että kaihtimet ovat tosiaan elementin välitilassa suojassa esimerkiksi ilkivallalta. Lisäksi ohjausmekanismeja on mahdollista määritellä esimerkiksi kohteen turvallisuusvaatimuksien mukaisesti. Kiinnostusta on ollut myös koulurakennuksien sekä omakotitalojen ikkunoihin ja pyrimmekin löytämään aina mahdollisimman kustannustehokkaan ratkaisun kaihdinelementtien toteutukselle.

Eristyslasielementtien välitilaan integroitavien kaihtimen valmistusmäärät ovat meillä kasvaneet oleellisesti tämän vuoden aikana. Aloitimme kaihdinelementtien valmistuksen oikeastaan 2018 aikana ja vuosien 2019–2020 aikana olemme valmistaneet noin 200 kaihdinelementtiä. Pelkästään tämän vuoden aikana tähän mennessä olemme valmistaneet 325 kaihdinelementtiä, joten tämä kertoo kaihdinelementtien kysynnän isosta kasvusta. Tämä on hyvä suuntaus ja toivottavasti tulevaisuudessa saammekin nähdä tätä meidän valmistamaa huipputuotetta useammassakin rakennuksessa, joista varmasti terveydenhuollon laitokset ja koulutuskeskukset ovat se otollisin maaperä.

Tähän loppuun on hyvä mainita myös kaihdintoimittajan uudesta langattomasta, lasin pintaan asennettavasta kosketuskytkimestä (WSmart), jossa on sisällä myös signaalivastaanotin kaukosäädin käytölle. Hipaisukytkin lähettää langattomasti tiedon ohjauksesta kaihtimen koneistolla, jolloin kaihdin alkaa toimia. Ohjausyksikkö on akku/paristokäyttöinen, jolloin se on myös ladattavissa. Kaihdin ei myöskään tällöin tarvitse sähkökytkentöjä toimiakseen. Tämä vaihtoehto on oiva tulevaisuuden ratkaisu korvaamaan mekaaniset kaihdinohjaus vaihtoehdot.

Hipaisukytkin


29.11.2021

Toimitusjohtajan terveiset joulukuu 2021

”Minä tunnen, kuinka vauhti kiihtyy…”  

Syksyn voidaan todeta jo loppuneen pakkasten kiristyessä myös täällä Suomen lounaiskolkassa. Joulun kuulee jo kaupoissa ja näkee valoina ikkunassa. Myös täällä työmaalla jouluvalmistelut ovat jo käynnissä.

Aikamoinen syksy siitä tuli. Materiaalien saatavuusongelmat ja hinnannousut ovat koskettaneet kaikkia ja nämä haasteet eivät vielä ole takanapäin. Muun muassa sg-kittien kanssa tulee olemaan alkuvuodesta ja kevään mittaan isoja haasteita niin saatavuuden kuin hinnannousun suhteen. Varmaan myös kaupankäynnin vilkkaus ehkä jossain määrin yllätti alaa. Meillä tämä jälkimmäinen vuosipuolisko on ollut erittäin kiireinen monella eri saralla. Kauppa on käynyt erittäin vilkkaasti, kiitos siitä tietysti asiakkaillemme! Materiaalien perässä olemme juosseet paljon, mutta se työ on onneksi kantanut hedelmää ja tavaraa on myytäväksi riittänyt ihan kohtuullisesti. Tilauskanta on tällä hetkellä erittäin hyvä, eikä isompia hiljenemisen merkkejä ole vielä edes havaittavissa, vaikka talvi tekeekin tuloaan. Viime vuoteen verrattuna tämä on meille selkeä kasvuvuosi, ja samalla uralla aiomme vakaasti jatkaa myös ensi vuonna. Henkilökunnallemme täytyy tässä kohtaa myös lausua jälleen iso kiitos, sillä olemme onnistuneet mielestäni hyvin pysymään aikatauluissa kiinni. Aina toki voi parantaa, mutta ottaen huomioon tavaran saantiin liittyvät vaikeudet ja toisaalta samaan aikaan reilusti kasvaneen tilauskannan, voi syksyn satoon olla tyytyväinen.

Uusia seloylaisia olemme hakeneet ja löytäneet hyvin. Loppukesästä rekrysimme 4 uutta työntekijää ja nyt talven alla kaksi lisää. Näihin kuuteen paikkaan hakijoita oli lähes 70 henkilöä, mistä olen erittäin yllättynyt ja iloinen. Hakijoiden reilu määrä kertoo osaltaan siitä, että meidän maineemme työnantajana täällä Huittisissa ja lähiseudulla on hyvä ja toki olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä sen eteen, että työntekijät meillä viihtyisivät.

Ja rekryt jatkuvat edelleen, tällä hetkellä etsimme joukkoomme uutta teknistä myyjää sekä tietohallintopäällikköä. Myyntihenkilö tulee mukaan vahvistamaan myyntitiimiämme. Kuten tiedämme, lasiala on erittäin tekninen ala ja hyvin harvoin löydämme henkilöä, jolle lasiala olisi millään lailla tuttu entuudestaan. Meillä myyjärekryissä painotankin paljon asennetta, luonnetta, halua oppia ja olla osana porukkaa. Kun nuo asiat ovat kunnossa, tekniset asiatkin oppii aikanaan. Joka tapauksessa uudella henkilöllä on edessään paljon koulutusta ja alaan tutustumista, joten saatamme lähestyä joitain asiakkaitamme tutustumiskäynnin merkeissä, kunhan uusi henkilö on löytynyt.

Tietohallintopäällikkö tulee allekirjoittaneen avuksi hoitamaan talon ERP:n ylläpitoa ja kehittämistä sekä montaa muuta IT-puolelle liittyvää asiaa yhdessä loistavien kumppaniemme kanssa. Olen ns. Y-sukupolven edustaja ja uskon vahvasti digitaalisuuden (tuo sanakin jo kuulostaa vanhalta…) merkitykseen niin työn ja prosessien tehostamisessa kuin uusien palvelumallien kehittämisessä. Pyrimmekin löytämään uusia tapoja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja tehokkaammin jatkossa erilaisten digityökalujen avulla. Nämä eivät ole asioita, jotka tapahtuvat oto:na itsestään, vaan vaativat selkeää resursointia ja panostusta, jota tämä rekrytointi nyt edustaakin.

Näin joulun alla on tietysti katsottava myös tulevaan. Talvikuukaudet vaikuttavat lupaavilta jo nyt ja töitä lienee luvassa mukavasti myös alkuvuoden ajan. Saattaa olla, että hiljaisempi hetkikin sieltä tulee, aika näyttää. Materiaalien kanssa saamme koko toimitusketju vielä painia eikä sillä suunnalla mitään suurta ihmeidentekijää ole nähtävissä. Kun vielä huomioidaan, että esimerkiksi ajoneuvoteollisuus ei käy läheskään normaalilla syklillä ja toisaalta samaan aikaan lasitehtaat käyvät täysillä eikä normaaleja puskurivarastoja ole, niin edelleenkin painotan asiakkaillemme mahdollisimman tarkan informaation jakamista ja vuoropuhelua yhdessä meidän kanssamme, niin pystymme varautumaan tarpeisiinne mahdollisimman hyvin ja etukäteen. Me olemme kuitenkin varautuneet jatkamaan kasvu-uralla myös ensi vuonna ja siinä emme tietenkään onnistu ilman teitä loistavia asiakkaitamme!

Oikein hyvää joulunodotusta ja rauhallista joulunaikaa toivottaen,

Henkka


29.11.2021

Osta työtä Suomeen -päivä 3.12.2021

Jälleen on se aika vuodesta kun haluamme kannustaa kaikkia suosimaan suomalaisia tuotteita sekä palveluita. Osta työtä Suomeen-päivää vietetään nyt seitsemättä kertaa. Koronakriisin vaikutuksesta suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen onkin tärkeämpää kuin koskaan, jotta työpaikat säilyvät ja turvaamme kotimaisen tuotannon myös jatkossa. Kotimaisuudesta kertovat Avainlippu ja Design from Finland-merkinnät.
 
MITÄ? Perjantaina 3.12. ostetaan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Eli skarppina kauppalistan kanssa ja sinivalkoista henkeä valintoihin, siitä voi tulla tapa!
 
MIKSI? Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita luodaan Suomeen uusia työpaikkoja. Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.
 
MITEN OSALLISTUN? Osallistu tähän Facebook-tapahtumaan (https://www.facebook.com/events/244818004278344?active_tab=about), kutsu kaverisi mukaan ja haasta myös heidät osallistumaan Osta työtä Suomeen -päivään. Ja mikä tärkeintä: käy itse perjantaina 3.12. ostoksilla ja osta vain suomalaista.
 
MITÄ OSTIT? Jaa se kanssamme: ota kuva ostoksistasi ja jaa se somessa tunnisteella #ostatyötäsuomeen.
 
KUKA JÄRJESTÄÄ? Osta työtä Suomeen -päivän järjestävät Suomalaisen Työn Liitto ja sen hallinnoimat Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. Avainlippu-alkuperämerkistä tunnistat Suomessa valmistetun tuotteen tai Suomessa tuotetun palvelun. Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu.
 
Osta työtä suomeenAvainlippu

 


04.10.2021

Karkaistun lasin käyttö turvalasina

Ennen kuin pureudutaan tarkemmin karkaistuun lasiin, käydään läpi lyhyesti käsite turvalasi. Usein kuulee puhuttavan turvalasista väärissä yhteyksissä, eikä välttämättä ole tarkkaa käsitystä siitä mitä lasi tulisi olla. Aikanaan turvalasiksi yksityisasunnoissa laskettiin 6 mm float-lasi sekä lankalasi, näin ei kuitenkaan enää ole. Turvalasina voidaan pitää karkaistua, laminoitua tai laminoitua ja karkaistua lasia. Turvaluokitukset ja käyttötarkoitukset kuitenkin vaihtelevat ja kohteessa käytettävän turvalasin vaatimus kannattaa aina varmistaa arkkitehdiltä tai rakennesuunnittelijalta. Uuden asetuksen mukaan turvalaseja tulee käyttää silloin, kun lasiin on vaara törmätä, sillä estetään putoaminen tai se estää murtautumisen. Tarkemmin lasin käyttöturvallisuuteen liittyvistä vaatimuksista Tasolasiyhdistyksen sivuilla.

https://www.tasolasiyhdistys.fi/lasitietoa/kayttoturvallisuus/

Yleisesti karkaistusta lasista

Ennen karkaisua lasi leikataan haluttuihin mittoihin ja karkaisuteknisistä syistä johtuen reunat hiotaan. Kaikki työstöt kuten reiät ja loveamiset on tehtävä myös ennen karkaisua, lasia ei voi työstää karkaisun jälkeen. Lasia on tarvittaessa myös mahdollista taustamaalata, digiprintata tai silkkipainaa. Karkaisuprosessissa lasi lämmitetään karkaisu-uunissa noin 650 asteeseen, ja sitten jäähdytetään nopeasti, jolloin lasin pintaosaan jää pysyvä puristusjännitys ja sisäosaan vetojännitys.

Rikkoutuessaan karkaistu lasi murenee pieniksi paloiksi (siruiksi). Sirukokoa tarkastellaan standardin SFS-EN 12150-1 mukaisesti.

Käyttökohteita

Lasin käyttö rakennusmateriaalina on lisääntynyt huomattavasti ja siinä samalla myös karkaistun lasin käyttö. Karkaistua lasia käytetään paikoissa, joissa lasin pitää kestää mekaanista kuormitusta ja lämpötilan vaihteluita. Sen tarkoituksena on pääasiallisesti vähentää henkilövahinkoriskiä. Alla listattuna yleisimpiä käyttökohteita:

Parveke-, terassi- ja kaidelasit

Käytetään pääasiallisesti 6–8 mm lasia, kun putoamisvaaraa ei ole. Parvekelasit ovat monesti karkaistu sekä laminoitu, jolloin lasin rikkoutuessa sirpaleita ei pääse tippumaan parvekkeen alapuolelle eikä lasista pääse läpi. Terassin lasikatto on normaalisti väh. 8mm paksua.

Liikkeiden näyteikkunat

Näyteikkunat ovat usein suurehkoja ja onkin hyvä suosia turvalasia. Näyteikkunat, joiden alareuna on alle 70 senttimetrin korkeudessa pitää asetuksen mukaan olla turvalasia.

Julkisivulasit

Julkisivuissa käytettävät karkaistut lasit ovat usein osana eristyslasia. Lämpöshokin estämiseksi karkaistua lasia käytetään välillä myös 3K-rakenteessa keskilasina.

Sauna- ja suihkuseinät

Sauna- ja suihkutilojen tilanjakajina voidaan hyvin käyttää karkaistua lasia. Se soveltuu sinne hyvin valoa läpäisevänä materiaalina tai vaihtoehtoisesti sitä on saatavilla eri väreissä (pronssi, savunharmaa, opaali)

Keittiön välitila

Lasi keittiön välitilassa on tyylikäs ratkaisu. Karkaistuna se kestää hyvin lämpöä (esim. lieden taustalla) ja siihen saadaan työstettyä tarvittavat loveukset ja reiät pistorasioita yms. varten.

Tilanjakajat

Käytännössä tilanjakajalaseina voidaan pitää toimistorakennuksissa, kauppakeskuksissa ja julkisissa tiloissa olevia seiniä. Niiden tulee kestää pieniä kolhuja sekä nojaamista. Tilanjakajat ovat normaalisi 6-10mm karkaistua turvalasia.

Karkaistu-laminoitu lasi

Yhdistelmälaseissa yhdistyvät molempien lasityyppien parhaat ominaisuudet: lämpötilaerojen sietokyky, iskunkestävyys, mekaaninen lujuus, uv-suoja ja ääneneristävyys.

Karkaistu-laminoitu turvalasi valmistetaan laminoimalla yhteen kaksi tai useampia karkaistua turvalasia yhteen. Rikkoutuessaan karkaistu lasi murenee pieneksi tylpiksi palasiksi ilman haavautumisriskiä ja laminointikalvo pitää rakenteen kasassa samalla poistaen putoamisriskin. Käyttökohteina voidaan pitää tiloja, joissa edellytetään erityistä turvallisuutta ja lujuutta. Tällaisia kohteita ovat mm. julkisten tilojen väliseinät, palloiluhallien ja muiden urheilutilojen lasitukset, kaiteet ja portaat. Lisäksi kaikki reiälliset pistekiinnityksellä asennettavat lasit tulee olla karkaistu-laminoitua.

Karkaistun lasin käsittely ja säilytys

Vaikka karkaistu lasi on erittäin kestävää verrattuna tavalliseen float-lasiin, niin tulee sitä käsitellä erityisen varovaisesti. Karkaisuprosessin pintajännityksestä johtuen karkaistu lasi nimittäin naarmuuntuu helpommin kuin tavallinen lasi. Lisäksi uuden lasin toimittaminen vie aikaa enemmän kuin perus floatin ja onhan se myös arvokkaampaa. Lasien kuljetuksessa sekä säilytyksessä tulee käyttää pehmeää materiaalia, kuten puuta tai kumia. Lasia on aina säilytettävä pystyasennossa. Yleisimpiä hajoamisen syitä ovat terävät iskut, asennus- tai käyttövirhe.


04.10.2021

Loistavaa kirkkautta ja läpinäkyvyyttä

Useasti törmäämme keskusteluun jossa Optiwhite-lasia nimitetään virheellisesti rautavapaaksi lasiksi. Rautavapaata lasia ei ole, vaan oikeampi nimitys on vähärautainen lasi, englanninkielelläkin lasialalla tunnetaan nimitys Low-iron. Kutsumme lasia tässä erikoiskirkkaaksi lasiksi.

Erikoiskirkkaan lasin lasimassasta on poistettu väriä aiheuttavia ainesosasia, eli rauta- ja kromioksidit, joten lasi on normaalia lasia kirkkaampi. Erikoiskirkkaassa lasissa raudan määrä, siis vihertävyys on pudotettu minimiin. Sen valonläpäisykyky on erittäin suuri, ja lasi on käytännöllisesti katsoen väritön, mikä tekee siitä ihanteellisen sellaisiin käyttökohteisiin, missä tarvitaan läpinäkyvyyttä ja puhtaita värejä. Siksi se on ihanteellinen käytettäväksi paikoissa, joissa lasin reunat ovat näkyvillä tai missä halutaan neutraalia värisävyä. Sen valonläpäisy on 1 % ja 6 % korkeampi kuin kirkkaan floatlasin 3 mm:ssä ja 15 mm:ssä. Yksi erikoiskirkkaan lasin menestyksen syistä on sen joustavuus; sitä voidaan karkaista tai laminoida, sekä tietysti sitä voidaan käyttää tavallisen float-lasin tapaan. Tuotenimiä ovat esimerkiksi Pilkingtonin Optiwhite ja Guardianin UltraClear.

Arkkitehdit, rakennusmääritysten tekijät ja suunnittelijat ovat suosineet erikoiskirkasta lasia valinnoissaan jo pitkään. Tuotetta käytettiin enemmän sisustustuotteena, mutta viime vuosina on yleistynyt rakennuspuolen lasina. Erikoiskirkas lasi on hyvä valinta myös rakennusten ulkopuolen lasituksiin, sillä värit näkyvät kirkkaina ja todellisina lasin läpi katsottaessa. Nämä samat ominaisuudet auttavat myös luomaan valoisia sisätiloja täynnä luonnonvaloa. Erikoiskirkas lasi käy myös paksujen laminoitujen lasiyhdistelmien kanssa, joten sitä käytetään myös liikkeiden näyteikkunoissa ja julkisivuissa. Lasi on myös ihanteellinen kaiteisiin, parvekkeisiin, oviin, väliseiniin ja portaikkoihin. Erikoiskirkasta lasia käytetään edelleen myös sisustuslasina, kuten lasipöytiin, hyllyköihin, suihkuseiniin, lasivitriiniin ja keittiö välitiloihin – missä lasin kirkkaus parantaa koko huonekalun ulkonäköä.

Erikoiskirkas lasi päästää sisään suuren määrän auringon lämpösäteilyä ja vähentää näin lämmityksen tarvetta kylminä, aurinkoisina päivinä. Sen yhdistäminen esimerkiksi auringonsuojatun lasin kanssa pienentää lämpörikkoutumisriskiä ja vähentää karkaisun tarvetta samalla, kun se lisäksi antaa korkeatasoista auringonsuojaa ja alhaisen emissiviteetin.

 • Lähes väritön kirkkaaseen float-lasiin verrattuna 
 • Suuri valonläpäisykyky antaa poikkeuksellisen läpinäkyvyyden ja puhtaat värit 
 • Takaa luonnollisen, kirkkaan näkymän;
 • Parantaa laminoidun lasin esteettisyyttä;
 • Näyttää läpinäkyvyytensä ansiosta värit todellisina myös paksuissa laminoiduissa yhdistelmälaseissa;
 • Päästää runsaasti valoa lävitseen;
 • Maksimoi auringosta saatavan lämmön kylminä aurinkoisina päivinä;
 • Laadun ja toiminnan poikkeuksellinen yhdenmukaisuus;
 • Voidaan karkaista tai laminoida;
 • Meiltä varastotuotteena löytyy, 4 mm, 6 mm ja laminoitu 4+4 0,76 kalvolla, lisäksi näitä tuotteita pinnoitettuina.

03.09.2021

Toimitusjohtajan terveiset syyskuu 2021

Kiirutta pitää ja se on hyvä!

 

Viimeksi kirjoittelin kirjettä tuossa ennen kesälomia toukokuussa. Silloin tummia pilviä oli juuri noussut taivaalle materiaalisaatavuuden haasteiden ja raaka-ainehintojen nousun muodossa. Valitettavasti on todettava, että siellä ne pilvet vieläkin ovat.

Tuossa kesällä juttelin isäukon Pekan kanssa ja hän muisteli, että viimeksi lasista on toden teolla ollut pulaa joskus 70-luvulla. Toinen lasialan konkari muisteli, että 90-luvullakin olisi jossain kohtaa ollut haasteita, muttei ehkä tällaista tilannetta.

Kuitenkin on todettava ainakin näin meidän osaltamme, että vaikka raaka-ainekustannukset ovatkin nousseet enemmän kuin todella pitkään aikaan, olemme saatavuuden kanssa kuitenkin pärjänneet kohtuullisen hyvin tähän asti. Toki tilanne ei ole ihanteellinen ja jotkin lasityypit ovat esimerkiksi tällä hetkellä lopussa ja toimitusajat viikkoja, mutta kaikesta huolimatta meillä ei ole ollut tuotantokatkoksia ja valtaosa projekteista on saatu vietyä kunnialla läpi. Tästä iso kiitos kuuluu loistaville asiakkaillemme, jotka kiitettävällä tavalla ovat pystyneet ennakoimaan ja ennustamaan tarpeitaan. Toki kiitos myös kaikille tavarantoimittajillemme, joiden kanssa keskustelu on ollut avointa ja rehellistä.

Tällä hetkellä tuotannossa on pientä myöhää, jota kirimme kovaa vauhtia kiinni. Työtilanne on erittäin hyvä ja itseasiassa tilauskantamme on tällä hetkellä suurempi kuin kertaakaan oman vetovastuuni aikana. Samanaikaisesti olemme saaneet kuitenkin myös läpimenomäärät ylös ja tehtaan rullaamaan koko lailla hyvin. Uusia työntekijöitä palkkasimme tuotantoon lomien jälkeen neljä henkilöä, joista kaksi on jo talossa ja kahta seuraavaa odotetaan saapuvaksi näinä päivinä. Myös lisää rekrytointeja saattaa vielä seuraavien viikkojen aikana tulla. On ollut taas mahtava huomata, että meille halutaan töihin, sillä hakijoiden määrä on jälleen ollut huima.

Koronan kanssa täällä Huittisissa on pärjäilty kohtuullisen hyvin. Meidän tehtaallamme ei ole ollut vielä yhtään sairastumista ja toivotaan, että tilanne pysyy tällaisena. Edelleen tästä kiitokset kuuluvat tietysti työntekijöillemme, jotka hyvin ymmärtävästi, huolellisesti ja joustavasti ovat huolehtineet käsihygieniasta ja muista ennaltaehkäisevistä toimista niin täällä meillä tehtaalla kuin selvästi myös vapaa-ajallaan. Toivotaan, että pandemiatilanne alkaisi nyt vihdoinkin jo helpottamaan.

Henkilöstöpuolen muutoksista asiakkaitamme jo tiedotimmekin. Koko työuransa meillä myynnissä ollut Korpelan Harri siirtyy uusien haasteiden pariin. Kovin kauaksi Harri ei siirry, sillä hän jatkaa lokakuun alusta Pilkingtonin rakennuslasipuolen palveluksessa. Harrin lasiosaaminen säilyykin siis edelleen meidän, asiakkaidemme ja koko lasialan käytössä. Onnittelut Harrille uudesta työpaikasta ja onnittelut myös Pilkingtonille, saitte Harrista erittäin hyvän jäsenen tiimiinne. Toki eihän tuo ihme ole, onhan Harri saanut Suomen parhaan lasialan koulutuksen meillä…

Syksy alkaa ja se tulee olemaan varmasti kaikille kiireinen. Pidetään keskustelu avoimena ja rehellisenä, niin eiköhän syksylläkin saada projektit ja toimitukset onnistumaan hyvin!

 

Terveisin,

Henkka


03.09.2021

Henkilöstöesittely Jasmine Paavola

Nimi?

Jasmine Paavola

Kuka olet?

Olen sosiaalinen ja menevä, 26 vuotias yhden lapsen äiti Kokemäeltä.

Milloin aloitit Seloylla?

Kesäkuussa 2017

Mitä teet?

Työskentelen tarvittaessa kaikilla linjoilla, pääasiassa laitan listoja elementteihin.

Vahvuutesi?

Pitkä pinna ja joustavuus sekä kyky työskennellä paineen alaisena.

Parasta työssäsi?

Työkaverit, työn vaihtelevuus sekä toisinaan myös työn monipuolisuus. Työajat on myös ihan kivat.

Jos olisit lasi, minkälainen lasi olisit?

6mm harmaa karkaistu, tai joku kiva koristelasi.


03.09.2021

Rakkaudesta suomalaiseen työhön

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja sen arvostamisesta. Seloylla pyrimme tekemään kaikki hankinnat mahdollisuuksien mukaan Suomesta. Myös muiden yritysten tekemillä valinnoilla on suuri merkitys ja kannustammekin suosimaan kotimaisia palveluita sekä tuotteita.

"Jos jokainen suomalainen käyttää 10 euroa kuukaudessa lisää suomalaisiin tuotteisiin, kotimaisen tuotannon kysyntä kasvaa 900 M € ja verotulojen määrä puolestaan 300 M €, mikä merkitsee vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa." Väite pohjautuu kansatalouden laskelmiin, joita Suomalaisen Työn Liitto on käyttänyt nostaakseen esiin suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostamisen vaikutukset työllisyyteen. Viesti on toki pelkistetty monimutkaisista panos-tuotos-laskelmiin pohjautuvista laskelmista, mutta tätä voidaan käyttää hyvänä muistisääntönä.

Valitsemalla Avainlipun valitset varmasti kotimaisen työn ja osaamisen. Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.

Sinivalkoisesta Valinnasta löydät kaikki Avainlippu- ja Design from Finland -merkin käyttöoikeuden saaneet tuotteet ja palvelut sekä yritykset, joille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki.

https://sinivalkoinenvalinta.suomalainentyo.fi/

 

Mitä Avainlippu Seloylle tarkoittaa?

Meillä Seloylla kotimaisuus on arvovalinta - se on meille tärkeää niin työllistämisen kuin tuotannonkin osalta. Pyrimme tuottamaan kaiken mahdollisen Suomessa ja suosimaan paikallisia toimijoita aina kun mahdollista. Vastuullisena toimijana haluamme, että työntekijämme viihtyvät ja voivat hyvin, uusille työntekijöille taataan hyvä perehdytys sekä työturvallisuus on tärkeä osa kokonaisuutta. Henkilöstön kanssa on laadittu strategiset tavoitteet, joita kohti yhdessä kuljemme. Nämä tavoitteet on nimetty ”Menestyksen portaiksi”, portailla eteneminen on jokaisen Seloylaisen vastuulla. Laatuun kiinnitämme myös erityistä huomiota ja se muodostuu kaikesta mitä teemme. Panostamme asiakaspalveluun, teemme paljon konsultointityötä ja neuvomme sekä ohjeistamme lasityyppien valinnassa. Suomalaista osaamista on aina pidetty arvossa ja haluamme, että se on niin jatkosakin.

 

Menestyksen portaat

 

*************************

Seloy eristyslaseille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova yhteisömerkki - Avainlippu tunnuksen on myöntänyt Suomalaisen Työn Liitto osoituksena Suomessa tehdystä työssä, vastuullisuudesta sekä suomalaisesta osaamisesta. Suomalaisen tuotteen ostajana teet hyvän valinnan, josta on hyötyä sekä sinulle, että koko Suomelle.

 

Avainlippu

 


03.09.2021

Ulkolasin huurtuminen

Hyvin eristävät ikkunat tuovat mukavuutta asumiseen sekä energiansäästöä – toisaalta mitä enemmän eristämme kotejamme sekä ikkunoita, sitä todennäköisempää on ulkoisen kondensaation muodostuminen. Tämä ei sinällään ole vaarallista ja kondensaatio on ihan luonnollinen ilmiö, ainoa haitta on, että se hetkellisesti estää näkyvyyden lasin läpi.

Kondenssia saattaa esiintyä erityisesti syksyisin ja keväisin, kun lasin pintalämpötila laskee alle ulkoilman kastepisteen. Nopeat lämpötilamuutokset saattavat aiheuttaa ainakin energiatehokkaissa ikkunoissa sen, että ulommaisin lasi ei ehdi lämmetä yhtä nopeasti kuin ulkoilma ja tämän seurauksena ulkoilman kosteus tiivistyy huurteeksi lasin pintaan. Talvisin kuura lasissa tarkoittaa samaa ilmiötä. Lisäksi huurtumiseen vaikuttavat monet seikat kuten ympäröivä maasto, ilmansuunnat sekä mahdolliset esteet ja varjot. Ikkunan eristävyydestä ei kuitenkaan kannata tämän takia luopua, mutta asia kannattaa pitää mielessä lasiratkaisua suunniteltaessa.

Ulkolasin huurtumista voidaan ehkäistä erilaisilla huurtumisenestolaseilla. Käyttämällämme Pilkington Anti-condensation lasilla voidaan monessa tapauksessa pienentää tai ainakin hidastaa lasin ulkopintaan muodostuvan kondenssin syntymistä. Lasiin on lisätty kova pyrolyyttinen pinnoite, joka estää lasin jäähtymistä – eli toisin sanoen sitoo lämpöenergiaa itseensä tavallista lasia enemmän. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että pinnoite ei täysin estä lasien ulkopuolen huurtumista, mutta pienentää sen riskiä huomattavasti.  

Anti-condensation lasia on saatavilla eri paksuuksina (4mm & 6mm), sitä voidaan laminoida sekä karkaista ja se voidaan yhdistää eristyslasielementtiin. Saatavilla on myös laseja, joissa yhdistyvät sekä huurtumattomuus että auringonsuojaus – tällainen lasi on esimerkiksi Pilkington Suncool 70/35 AC. Emme suosittele lasin käyttöä terassilasituksissa eikä esimerkiksi saunan lasituksissa 1K-rakenteella.

Nykypäivän lainsäädäntö ja vaatimukset yhä alhaisemmalle U-arvolle (lämmönsiirtokerroin) ovat aiheuttaneet sen, että huurtumisesta on tullut yleinen ilmiö. Lasirakenteilta vaaditaan koko ajan parempaa suorituskykyä ja ns. energiatehokkaita monitoimilaseja käytetään useissa kohteissa. Onneksi nykyaikaiseen monitoimilasiin saadaan sisällytettyä useita eri ”toimintoja”, on vain valittava oikea lasi oikeaan paikkaan. Viimeaikaisia kohteita, joihin olemme toimittaneet AC-lasia ovat mm. As Oy Takila ja Puosu ja As Oy Postipuiston tähti. Alla avattuna osa kohteisiin menneistä laseista:

S3K6AC/6/6-16 TPS

 • Uloin lasi 6mm Anticondensation
 • Keskilasi 6mm s1n
 • Sisälasi 6mm s1n
 • Välilistat 16mm TPS (thermoplastic spacer)

3K44.2AC/6/66.2PHONE-12/14 TPS

 • Uloin lasi 4+4 laminoitu Anticondensation
 • Keskilasi 6mm s1n
 • Sisälasi 6+6 laminotu ääneneristyslasi + s1n

As Oy Takila ja Puosu

As Oy Takilla & Puosu


05.07.2021

Henkilöstöesittely Aino Stenberg

Aino

Nimi

Stenberg Aino

Kuka olet?

Huittislainen kolmen lapsen äiti

Milloin aloitit Seloylla?

2014 maaliskuussa

Mitä teet?

Siivoan hallin sekä toimistotilat

Vahvuutesi?

Rauhallisuus, hyvä kuuntelija

Parasta työssäsi?

Oma rauha sekä työyhteisö

Jos olisit lasi, minkälainen lasi olisit?

Lamilasi, pienistä kolhuista huolimatta pysyn kasassa


« Edelliset 10

Emme seuraa kehitystä, viemme sitä eteenpäin.

Seloylla on vuosikymmenten kokemus koko suomalaisen lasirakentamisen kehityksestä ja kehittämisestä. Me tiedämme, miten suunnitellaan, valmistetaan ja toimitetaan erilaisia lasiratkaisuja tavalla, jonka ansioista asiakkaamme projektit menevät jouhevasti maaliin ja loppukäyttäjän tarpeet tulevat täytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tutustu yritykseen ja palveluihimme »