Seloy Live

30.05.2022

Toimitusjohtajan terveiset toukokuu 2022

Hullut ajat jatkuvat,

Tätä alkuvuotta 2022 on leimannut ensisijaisesti ukrainalaisten urheat taistelut itsenäisyytensä puolesta. Sotatila itäisessä Euroopassa on vaikuttanut valtavasti lasinjalostukseen niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Ei liene kenellekään enää uutinen, että sodan myötä lasin saatavuuden ylle on tullut entistä enemmän tummia pilviä niin fyysisen lasin valmistamiselle, kuin ennen kaikkea sen liikuttamiselle ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä eri raaka-aineiden kuljetusreitit Suomeen nojaavat vahvasti merirahtiin. Merirahti Suomen ja manner-Euroopan välillä on pahasti ruuhkautunut ja lauttapaikat ovat todella kortilla. Tämä tekee tietysti toimitusketjuista erittäin hauraita, jossa pienikin kommellus tai muutos aiheuttaa ennalta arvaamattomia ongelmia. Tästä esimerkkinä mm. eräiden satamien lakkoilut, jotka onneksi saatiin ratkaistua suhteellisen nopeasti.

Eurooppalaiset lasitehtaat ovat perinteisesti olleet maakaasulla toimivia. Nyt maakaasutoimitusten ongelmien ja kustannusten nousun vuoksi alalle on otettu käyttöön energialisämaksu. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että kustannustason trendi on laskeva eikä pahimmat uhkakuvat energian kustannusvaikutuksista ehkä toteudukaan. Mahdolliseen maakaasutoimitusten katkeamiseen kokonaan lasitehtaat ovat varautuneet jo jonkin aikaa, joten toivotaan, että mikäli toimitukset kokonaan katkeavat, lasia silti saadaan jollakin lailla.

Muitakin kustannuspaineita toimialalta löytyy. Yksi iso kustannustekijä täällä kotimaassa on tietysti rahti. Rahtikustannukset ovat tällä hetkellä vaikeasti ennakoitavia. Tämä johtuu pääasiassa korkeasta polttoaineesta ja rahtiyhtiöiden lyhyellä syklillä muuttuvista polttoainelisäveloituksista. Myös muiden valmistus- ja pakkausmateriaalien kustannukset ovat nousseet, toiset enemmän, toiset vähemmän. Kaikki yllä mainitut asiat ovat aiheuttaneet sen, että myös meidän hinnoittelumme ja hintataso ovat eläneet nopeasti ja jatkuvasti. Näin ollen tarjousten ja hinnoittelun voimassaolo on valitettavan lyhyttä. Siksi, nyt jos koskaan, kaikki ennustaminen ja kommunikointi läpi koko toimitusketjun on äärimmäisen tärkeää.

Tulevaisuudennäkymät ovat, jälleen kerran, epävarmat. Toisaalta lyhyellä aikavälillä näyttäisi töitä olevan hyvin ja syksystä on tulossa totutun kiireinen. Kuitenkin pidemmällä aikavälillä on vielä epävarmaa, kuinka paljon inflaatio ja kustannusten nopea nousu pysäyttävät tai hidastavat aiottuja rakennushankkeita, joiden vaikutus näkyisi sitten 6-9 kuukauden päästä. Toivotaan, että vaikutus jäisi kuitenkin alkuarvailuja pienemmäksi ja rakentaminen jatkuisi vähintään kohtalaisella tai hyvällä tasolla yli ensi talven.

Meillä Seloylla aletaan pikkuhiljaa valmistautumaan tulevaan kesälomakauteen. Tänä vuonna lähes koko tuotantomme on lomalla neljä viikkoa heinäkuussa. Kuitenkin viikot 27 ja 28 tehtaalla on pieni miehitys, jolloin pystymme valmistamaan peruserkkareita jonkin verran. Viikot 29 ja 30 koko tuotantomme on lomalla, myös lähettämöpalvelut, joten myöskään noutoasiakkaita emme palvele tuolloin. Myyntimme palvelee teitä läpi koko kesän kuten aiempinakin kesinä, joskin tietysti pienemmällä väellä heinäkuussa.

Hyvää kesänjatkoa toivottaen,

 

Henkka


30.05.2022

Henkilöstöesittely Jussi Sairanen

NIMI 

Jussi Sairanen

KUKA OLET? 

Keski-ikäinen paikkakuntalainen mies. Isäukko ja hankala puoliso.

MILLOIN ALOITIT SELOYLLA? 

Tammikuussa 2022

MITÄ TEET? 

Tietokonejuttuja, pääpaino toiminnanohjausjärjestelmään liittyvissä asioissa.

VAHVUUTESI? 

Tietynlainen joustavuus ja monipuolisuus.

PARASTA TYÖSSÄSI? 

Työtoverit. Seloylla on osaava, työteliäs ja huumorintajuinen työporukka.

Työn monipuolisuus: tehtävissäni saan ja joudun tutustumaan lähes kaikkiin talon toimintoihin.

JOS OLISIT LASI, MINKÄLAINEN LASI OLISIT? 

Kesän kunniaksi olisin polykarbonaattilasit, pleksit. 


30.05.2022

SELOY kaihdinelementit - huoltovapautta ja tyylikkyyttä

Kaihtimet ovat oiva tapa saada yksityisyyttä ja vähentää huonetilaan sisään tulvivaa auringon energiaa. Yksityisyyttä vaalitaan sisätiloissa etenkin sairaalaolosuhteissa ja kouluissa, kun taas asuintiloissa liiallinen auringonvalo halutaan saada estettyä viilentämisen tarpeen vähentämiseksi. Kaihtimia on ollut ikkunoissa jo pitkään, joista tavallisimmat ovat irrallisena ikkunan sisäpuolella tai kaksi puitteisen avattavan ikkunan välissä. Molemmissa edellä mainituissa tapauksissa kaihdinta on mahdollista kolhia ja se kerää pölyä sekä likaa.

Seloy:n eristyslasit integroiduilla kaihtimilla on juuri oikea valinta silloin, kun kyseessä on kiinteä ikkuna. Kiinteässä ikkunassa kaihdin on tiiviin eristyslasielementin välitilassa, jolloin se ei hidasta ikkunoiden pesua ja on hygieeninen. Eristyslasit integroiduilla kaihtimilla valmistetaan tehtaallamme Huittisissa vuosikymmenien lasijalostuksen ammattitaidolla. Integroituja kaihtimia käyttämällä ei eristyslasin muista ominaisuuksista tarvitse tinkiä. Esimerkiksi U-arvot, g-arvot ja turvalasit on mahdollista saada elementtiin vaatimuksien mukaan, koska kaihtimet ovat välilistan tapaan elementin välitilassa.

Käytämme Screenline® sarjan kaihtimia, jotka ovat osa kaihdinvalmistajan Pellini S.p.A. tuotteita. Kaihtimet saapuvat meille Italiasta ja Tšekistä. Kaihtimien ohjausmekanismeja on monia, joista Suomessa toistaiseksi eniten käytettyjä ovat mekaaniset käsin ohjattavat mallit. Talotekniikan ja helppokäyttöisyyden kannalta kaihtimia on saatavilla myös sähköisellä ohjauksella sekä uusimpana vaihtoehtona ”älyohjauksella”, jossa kaihtimen käyttöä varten ei tarvita erillistä sähkösuunnittelua vaan kaihdin toimii ladattavan ohjausyksikön avulla. Kysy lisää myynnistämme tai lue ohjausvaihtoehdoista verkkosivuiltamme.

 

C-system kaihdinelelmenttiKahdinelementti naruohjauksella

Kuvat: C-sarjan kaihtimet magneettikytkimellä/naruohjauksella

Tehdasvierailu Pellinin tehtaalla

Vierailimme Italian Codognassa tehtaalla, jossa kaihtimet valmistetaan, joten tiedämme tarkkaan mistä kaihtimet tulevat ja miten niiden valmistus toteutetaan. Suomen olosuhteissa kaihtimien käyttäminen ulkoikkunassa vaatii aina tarkastelua, jotta voimme olla varmoja sen toiminnasta vielä vuosienkin jälkeen. Kaihdinvalmistajan korkean laatu- ja palvelutason avulla meidän on mahdollista saada sekä lujuus- että lämpökuorma laskelmat kaihdinelementeistä, jolloin pystymme luottamaan tuotteeseemme 100 %. Alla kaihdinvalmistajan edustajan, Mads Faldenin, kommentit tuotteista sekä yhteistyöstä Seloy Oy kanssa.

”Screenline®/Pellini aloitti yhteistyön Seloyn kanssa jo vuonna 2016 pienemmillä projekteilla, joissa oli integroituja kaihtimia. Siitä asti olemme vahvistaneet suhteitamme myynnin kasvattamiseksi ja ymmärtääksemme paremmin Suomen markkinatarpeita. Integroituja kaihtimia voidaan käyttää niin sisäkäytössä kuin julkisivuissa ja ikkunoissakin. Olemme vakuuttuneita Seloyn ammattimaisesta teknisestä osaamisesta 3K-kaihdinelementtien käsittelyssä ja lämpötilaerojen laskennassa. Yhdistämällä Screenline® kaihtimet Seloyn eristyslasielementtiin, voimme taata ensiluokkaisen laatutuotteen.”

 

MIKSI VALITA SELOY KAIHDINELEMENTTI?

 • Valmistettu Suomessa
 • Laaja lasivalikoima
 • Tekninen tuki
 • Useita väri- ja mallivaihtoehtoja
 • Antibakteerinen käsittely
 • Toimitusaika 5-7 viikkoa
 • Kilpailukykyinen hinta

 


19.05.2022

Tiedote - kesän 2022 aukioloajat

19.5.2022

ARVOISA ASIAKKAAMME,

teemme kaikkemme palvellaksemme parhaalla mahdollisella tavalla myös läpi kesän. Pyrimme minimoimaan katkokset toimituksissa  ja olemme päätyneet pitämään lomat sekä vuosihuollon yhteen putkeen heinäkuun aikana. Tänä aikana tuotantokapasiteettimme on suhteellisen pieni ja meillä ei ole mahdollisuutta valmistaa muuta kuin niin sanottuja perustuotteita. Toimiston puolella päivystämme läpi kesän, noudot ja tilausten lähetykset onnistuvat normaalisti heinäkuun 2 ensimmäisellä viikolla. Alla eriteltynä toiminnot tarkemmin:

Tuotanto:

 • Viikot 27 & 28 AUKI
  • Valmistus; perus eristyslasit, 1K-lamit sekä -floatit
  • Ei palolasileikkuuta
  • Ei erikoistöitä (sg-lasit, kaihtimet, on/off yms.)
  • Ei "käsintehtyjä" (pienet ja ylisuuret)
 • Viikot 29 & 30 KIINNI
  • Ei tuotantoa

Pakkaamo:

 • Viikot 27 & 28 AUKI
  • Tilausten toimitus sekä nouto normaalisti
 • Viikot 29 & 30 KIINNI

Toimisto:

 • Viikot 27-30 AUKI
  • Myynti ja asiakaspalvelumme palvelee heinäkuun ajan normaalisti - kuitenkin pienemmällä väkimäärällä, joten olethan kärsivällinen mikäli et heti saa vastausta tiedustelemaasi asiaan :)
 • Asiakaspalvelu: myynti@seloy.fi | tilaukset@seloy.fi | puh. 010 839 5800

Lomien jälkeen jatkamme normaalisti elokuun alusta lähtien. Aukioloaikoihin ja tuotantoon liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myyntiimme tai asiakaspalveluumme.

Hyvää alkanutta kesää!

 


04.04.2022

Meriverkostot Naantali

Paljon on vettä virrannut Loimijoessa siitä, kun viimeksi messuiltiin Seloyn porukalla. Viime torstaina kuitenkin osallistuimme Naantalissa järjestetyille Meriverkostot-messuille. Kyseinen tapahtuma järjestettiin nyt neljännen kerran vajaan parin vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2019 tapahtuma keräsi yli 500 osallistujaa 150 yrityksestä eri puolelta Suomea, tämän vuoden luvut selvinnevät myöhemmin.

Silmämääräisesti tänäkin vuonna tapahtuma keräsi paikan päälle suuren joukon meriklusterin toimijoita ja ammattilaisia. Messupäivä oli jaettu kahteen osaan; aamupäivän seminaariosuuteen ja iltapäivän varsinaiseen messutapahtumaan. Seminaarissa puhujina olivat muun muassa Meyerin- sekä Rauman telakan edustajat. Mielenkiintoiset asiantuntijapuheenvuorot käsittelivät alan tulevaisuutta sekä yleisesti ottaen tämän hetken toimintaa Covid-19 pandemian jälkeen. Teemoina esillä olivat myös vihreät arvot sekä hiilineutraalius. Kovana tulevaisuuden tavoitteena mainittakoon Meyerin projekti hiilineutraalin risteilijän toteutuksesta vuoteen 2035 mennessä.

 

Meriverkostot Naantali

 

Seminaariosuuden ja ruokailun jälkeen alkoi varsinainen messutapahtuma. Tällä kertaa tuotekategoriastamme esittelyssä oli Seloy Liven SHINE älypeili, joka herätti jälleen kiinnostusta ja ihailua. Peilin käyttömahdollisuudet nykypäivän kehittyvässä ja monimuotoisessa markkinaympäristössä ovat hyvinkin monipuoliset ja keskustelua syntyi muun muassa AR:n (Augmented Reality) hyödyntämisestä osana peiliä. Peilin perusajatuksenahan on sen toiminta peilaavana pintana sekä samalla sen toimiminen alustana erilaisille sisällöille esimerkiksi liiketunnistusta hyödyntämällä. Tilaa säästävänä ja ”avaruutta” luovana elementtinä se on oiva alusta mainontaan, tiedottamiseen tai vaikka tunnelman luomiseen. Suosittuja käyttökohteita ovat hissit sekä aula- ja saniteettitilat. Isojenkin peilipinta-alojen toteuttaminen on mahdollista ja projektin ollessa hyvin suunniteltu alusta alkaen, on näyttävyys taattu. Rauman telakalla rakennetulla uudella Tallink Mystar laivalla on SHINE peilipintaa käytössä noin 45m2 edestä. MyStar aloittaa liikennöinnin keväällä 2022.

 

SHINE älypeili

 

Messupäivästä jäi kokonaisuudessaan positiivinen kuva; se oli hyvin järjestetty, tuotteemme sai palautetta sekä konkreettisia kehitysideoita, saimme muutaman uuden kontaktin sekä ”törmättiin” pariin tuttuunkin. Uusi tekninen myyjämme Jussi Mäkelä kommentoi päivää onnistuneeksi ja lounaskin oli maittava.

Ei muuta kuin tuulta purjeisiin ja hyvää kesän odotusta kaikille!


04.04.2022

Henkilöstöesittely Jussi Mäkelä

NIMI

Jussi Mäkelä

KUKA OLET?  

Hymypoika vuosimallia 2000, sittemmin hieman pölyttynyt aktiivinen penkkiurheilija. Melkein kaikkea urheilua voi seurata. Aikaisemmin itse pelannut jääkiekkoa, nykyisin valmennuspuolella. Kesät tulee lätkittyä golffia. Yhden prinsessan isä. Myyntitöiden parissa ollut noin 10 vuoden ajan, mutta lasiala kokonaan uusi valtaus.

MILLOIN ALOITIT SELOYLLA? 

Tammikuussa 2022

MITÄ TEET? 

Virallinen titteli taitaa olla tekninen myyjä. Tarjouslaskentaa, asiakaspalvelua yms.

VAHVUUTESI? 

Olen rauhallinen ja pitkäjänteinen. Innokas ja halukas oppimaan uutta, enkä pelkää tarttua haasteisiin. Pystyn luomaan työympäristöön hyvää ilmapiiriä, huumorilla pärjää pitkälle.

PARASTA TYÖSSÄSI? 

Ehdottomasti työkaverit. Työn monipuolisuus ja sitä kautta sen tuomat haasteet. Eipä työajoissakaan valittamista ole. 

JOS OLISIT LASI, MINKÄLAINEN LASI OLISIT? 

Konelasi – runsaasti optisia virheitä.

 


31.01.2022

Miksi valita Seloyn TPS-BU eristyslasi?

Tasan vuosi sitten aloimme myöntämään TPS-eristyslasielementeille 20 vuoden pöly-, kosteus- ja tiiveystakuun. Tälle markkinoiden ylivoimaisesti pisimmälle takuulle on syynä yksinkertainen asia – TPS-välilistan täysin poikkeava valmistustapa ja kiinnittyminen lasiin. Myös kausitesteissä TPS-elementit ovat säilyttäneet tiiveytensä erinomaisesti. Takuumuutos on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja olemme saaneet siitä reilusti positiivista palautetta.

Seloy on valmistanut lämpöreunallisia erkkareita jo vuodesta 1997 lähtien sekä ollut mukana aktiivisesti niiden kehitystyössä. Nykyisin lämpöreunalistoja käytetään kohteesta riippumatta ja niiden suosio on myös Euroopassa kasvanut. TPS sopii kaikkiin ikkunajärjestelmiin ja välilistan leveys on valittavissa portaattomasti aina välillä 6–18 mm. Mikäli ikkunoiden lasivahvuudet vaihtelevat esimerkiksi vaadittavien turvalasitusten takia, voidaan pakan paksuus silti helposti säilyttää samana vaihtamalla välilistan leveyttä.

Mitä tarkoittaa lämpöreunalista?

Lämpöreunalistalla tarkoitetaan eristyslasin termisesti parannettua reunatiivistettä. Perinteisten materiaalien kuten alumiinin tai teräksen (jotka ovat hyviä lämmönjohtimia) sijaan, lämpöreunalistassa käytetyt materiaalit eivät johda lämpöä ulospäin. Tämä taasen johtaa korkeampaan energiatehokkuuteen ja alhaisempiin lämmityskustannuksiin. Käänteisesti tämä pätee myös rakennusten jäähdytykseen.

Käyttämämme 4SG-reaktiivinen massa edustaa parasta laatua, mitä tällä hetkellä on markkinoilla saatavilla. Materiaali ruiskutetaan 140 asteisena lasin pintaan, johon se kiinnittyy kemiallisesti muodostaen erittäin kestävän liitoksen. TPS-välilistalla voidaan korvata siis perinteinen rakenne, jossa on välilista, butyyli, kuivausrakeet sekä tiivisteaine. TPS-massassa kaikki tarvittavat ainesosat ovat jo siinä itsessään.

 

TPS-välilista on yhtenäinen ja nauhamainen koko lasin reunan matkalta. Liitoskohta tehdään pitkänä lomittaisliitoksena, joka vielä prässissä painetaan kiinni tiukasti. Muiden välilistamateriaalien vaatimia kulma- tai jatkospaloja tai puskusaumoja ei TPS-eristyslasielementeissä ole. Kulma- ja jatkospalat ovat yleensä tiiveyden kannalta herkimmät kohdat. Elementtiin saattaa kohdistua pumppaamisilmiön vuoksi kovaa rasitusta pitkiäkin aikoja. Yhtenäinen massalista ei lähde kuitenkaan repeämään kulman liitoksista vaan pitää muotonsa.

 

SELOY TPS-ERISTYSLASIN EDUT

 • Reuna-alueen pintalämpötila on 4–6 astetta perinteistä eristyslasia korkeampi
 • 3K-rakenteissa merkille pantavaa on se, että välilistat ovat varmasti samassa tasossa eivätkö porrasta sillä prosessi on automatisoitu
 • Erinomainen energiatehokkuus, U=arvo ikkunassa jopa 8 % alempi
 • TPS-BU-elementeillä saavutetaan korkea laatu myös korkeaprofiilisilla kuvioiduilla laseilla, sillä lämpömassatiiviste muotoutuu pinnan mukaan. Tämä myös takaa tiiveyden sekä vähentää rikkoutumisen riskiä
 • Voidaan käyttää myös linjalla ajettavissa muotolaseissa
 • Viimeisimmässä 10x10 vuoden kaasutiiveystestissä TPS-välilistan kaasupitoisuus laski ainoastaan 7 % ollen edelleen yli 90
 • Kaiken kaikkiaan laadukkaampi ja kestävämpi eristyslasi


28.01.2022

Eristyslasien tarkastelu ja laatukriteerit

Eristyslasien laatukriteerit määritellään standardissa SFS-EN 1279 ja float-lasien laatukriteerit taas standardissa SFS-EN 572. Näissä on tarkasti määritelty minkä verran ja millaisia virheitä kussakin lasissa tai eristyslasissa standardin mukaan sallitaan. Näissä standardeissa otetaan kantaa myös lasien mittapoikkeamiin ym. laatukriteereihin. Lisäksi on muita standardeja esim. turvalaseille omansa, mutta laadullisesti monet pohjaavat float-lasin standardiin, koska se toimii perusraaka-aineena ja näin on myös eristyslasin kohdalla.

Eristyslasi jaetaan tarkastelussa kolmeen osaan; ensimmäinen 15 mm on reuna-alue, joka jää pääsääntöisesti piiloon lasituksessa, seuraava alue on leveydeltään 50 mm ja katsotaan edelleen olevan reuna-aluetta, loppu alue katsotaan olevan lasin keskiosaa (main zone). Virheitä sallitaan eri määrä eri alueilla ja lisäksi lasikoko vaikuttaa sallittujen virheiden määrään. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä kaksinkertaisessa eristyslasissa sallituista pistemäisistä virheistä; alle 1 mm halkaisijaltaan olevia virheitä saa olla rajattomasti, kunhan määrä ei 20 cm halkaisijalla ylitä kolmea kappaletta. Halkaisijaltaan 1–2 mm virheitä sallitaan 1–2 neliömetrin lasissa kolme kappaletta ja 2–3 neliömetrin lasissa viisi kappaletta. Yli 3 mm halkaisijaltaan olevat virheet eivät ole sallittuja. Myös viivamaiset virheet (naarmut) on määritelty standardissa ja yksittäiset naarmut lasin keskialueella ovat sallittuja, jos ne ovat maksimissaan 15 mm pitkiä, eikä kokonaispituus ylitä 45 mm. Kolminkertaisessa eristyslasissa sallitaan 25 % enemmän virheitä, kuin kaksinkertaisessa ja kun lasikerroksia lisätään esim. laminoiduilla laseilla, myös virheitä sallitaan 25 % enemmän / laminoitu lasi.

Eristyslasien visuaalinen laatu tarkastellaan kolmen metrin etäisyydellä normaalivalaistuksessa (ei suora auringonvalo tai keinovalaistus), kohtisuoraan katsottuna, sisältä ulos, yksi minuutti per neliömetri. Edellä mainittu ohjeistus lienee eniten rikottu, mitä tulee lasien visuaalisen laadun tarkasteluun. Lähes poikkeuksetta apuna virheiden löytämiseen käytetään keinovaloa tai virhe näkyy ainoastaan suorassa auringonvalossa tai jossakin kulmassa lasia tarkastellessa. Lisäksi tuo kolmen metrin tarkasteluetäisyys unohtuu helposti ja ennemminkin puhutaan senteistä kuin metreistä lasia tarkasteltaessa.

Edellä kuvatulla ei ole tarkoitus pelotella lasien laadusta tai pyrkiä siirtämään vastuuta tilausketjussa eteenpäin, vaan pikemminkin muistuttaa millaisia virheitä eristyslaseissa sallitaan ja miten niitä tarkistellaan standardin mukaan. Silloin tällöin kuulee lauseen, että kyllä me tiedämme mitä standardit sanovat ja mikä on sallittua, mutta tämä asiakas ei tätä hyväksy ja lasi tulee vaihtaa. Tällöin ei enää toimita yhteisten standardien ja pelisääntöjen mukaan, vaan hyvitellään jotakin muuta ja pedataan ehkä seuraavaa kauppaa. Täysin hyväksyttäviä tapoja kaupankäynnissä, mutta kenen kustannuksella ne tehdään, onkin sitten eri juttu. Jotkut nykykuluttajat ovat nostaneet vaatimustasonsa pilviin ja tällekin löytyy toki ymmärrystä, mutta tällaiset vaatimukset tulisi tuoda esiin jo kaupankäynnin alkuvaiheessa, jotta laatutasoa voidaan entisestään nostaa ja poiketa standardeista. Jälkikäteen näiden vaatiminen ei ole mahdollista.

Olemme panostaneet eristyslasituotannossamme laadunvalvontaan mm. hankkimalla kaksi laatuskanneria, joilla kaikki eristyslasien lasit skannataan ennen eristyslasien kokoonpanoa. Olemme myös kouluttaneet henkilöstöä virheiden tarkastamiseen, mahdollisien epäpuhtauksien poistoon. Lisäksi kannustamme henkilöstöä aktiivisesti löytämään ja poistamaan mahdolliset virheelliset lasit tuotannosta ennen niiden päätymistä asiakkaalle. Lisäksi meillä on sopimus ulkoisesta laadunvalvonnasta Inspecta Sertifioinnin Oy:n kanssa myös eristyslasituotannon osalta, vaikka tätä ei CE-merkintä enää vaadikaan.


30.11.2021

Erkkarit integroiduilla kaihtimilla on pop

Sairaalat ja terveydenhuollon laitokset ovat kaihdinelementeille otollinen kohde yksityisyyden suojan sekä valon määrän säätelyn näkökulmasta. Projektiuutisissakin mainitun Seinäjoen keskussairaalan M-talon sekä uusimpana OYS Oulun yliopistollisen sairaalan väliseinäikkunoihin ja ulkoikkunoihin on asennettu meidän eristyslasimme integroiduilla kaihtimilla. Pyrimme kehittämään tuotantoamme koko ajan notkeammaksi näiden kaihtimen käytön kannalta, jotta saisimme entistä kilpailukykyisemmän hinnan pinta-asennettaviin kaihtimiin verrattuna. Toki monissa kohteissa on ymmärretty myös se saavutettava hyöty siitä, että kaihtimet ovat tosiaan elementin välitilassa suojassa esimerkiksi ilkivallalta. Lisäksi ohjausmekanismeja on mahdollista määritellä esimerkiksi kohteen turvallisuusvaatimuksien mukaisesti. Kiinnostusta on ollut myös koulurakennuksien sekä omakotitalojen ikkunoihin ja pyrimmekin löytämään aina mahdollisimman kustannustehokkaan ratkaisun kaihdinelementtien toteutukselle.

Eristyslasielementtien välitilaan integroitavien kaihtimen valmistusmäärät ovat meillä kasvaneet oleellisesti tämän vuoden aikana. Aloitimme kaihdinelementtien valmistuksen oikeastaan 2018 aikana ja vuosien 2019–2020 aikana olemme valmistaneet noin 200 kaihdinelementtiä. Pelkästään tämän vuoden aikana tähän mennessä olemme valmistaneet 325 kaihdinelementtiä, joten tämä kertoo kaihdinelementtien kysynnän isosta kasvusta. Tämä on hyvä suuntaus ja toivottavasti tulevaisuudessa saammekin nähdä tätä meidän valmistamaa huipputuotetta useammassakin rakennuksessa, joista varmasti terveydenhuollon laitokset ja koulutuskeskukset ovat se otollisin maaperä.

Tähän loppuun on hyvä mainita myös kaihdintoimittajan uudesta langattomasta, lasin pintaan asennettavasta kosketuskytkimestä (WSmart), jossa on sisällä myös signaalivastaanotin kaukosäädin käytölle. Hipaisukytkin lähettää langattomasti tiedon ohjauksesta kaihtimen koneistolla, jolloin kaihdin alkaa toimia. Ohjausyksikkö on akku/paristokäyttöinen, jolloin se on myös ladattavissa. Kaihdin ei myöskään tällöin tarvitse sähkökytkentöjä toimiakseen. Tämä vaihtoehto on oiva tulevaisuuden ratkaisu korvaamaan mekaaniset kaihdinohjaus vaihtoehdot.

Hipaisukytkin


29.11.2021

Toimitusjohtajan terveiset joulukuu 2021

”Minä tunnen, kuinka vauhti kiihtyy…”  

Syksyn voidaan todeta jo loppuneen pakkasten kiristyessä myös täällä Suomen lounaiskolkassa. Joulun kuulee jo kaupoissa ja näkee valoina ikkunassa. Myös täällä työmaalla jouluvalmistelut ovat jo käynnissä.

Aikamoinen syksy siitä tuli. Materiaalien saatavuusongelmat ja hinnannousut ovat koskettaneet kaikkia ja nämä haasteet eivät vielä ole takanapäin. Muun muassa sg-kittien kanssa tulee olemaan alkuvuodesta ja kevään mittaan isoja haasteita niin saatavuuden kuin hinnannousun suhteen. Varmaan myös kaupankäynnin vilkkaus ehkä jossain määrin yllätti alaa. Meillä tämä jälkimmäinen vuosipuolisko on ollut erittäin kiireinen monella eri saralla. Kauppa on käynyt erittäin vilkkaasti, kiitos siitä tietysti asiakkaillemme! Materiaalien perässä olemme juosseet paljon, mutta se työ on onneksi kantanut hedelmää ja tavaraa on myytäväksi riittänyt ihan kohtuullisesti. Tilauskanta on tällä hetkellä erittäin hyvä, eikä isompia hiljenemisen merkkejä ole vielä edes havaittavissa, vaikka talvi tekeekin tuloaan. Viime vuoteen verrattuna tämä on meille selkeä kasvuvuosi, ja samalla uralla aiomme vakaasti jatkaa myös ensi vuonna. Henkilökunnallemme täytyy tässä kohtaa myös lausua jälleen iso kiitos, sillä olemme onnistuneet mielestäni hyvin pysymään aikatauluissa kiinni. Aina toki voi parantaa, mutta ottaen huomioon tavaran saantiin liittyvät vaikeudet ja toisaalta samaan aikaan reilusti kasvaneen tilauskannan, voi syksyn satoon olla tyytyväinen.

Uusia seloylaisia olemme hakeneet ja löytäneet hyvin. Loppukesästä rekrysimme 4 uutta työntekijää ja nyt talven alla kaksi lisää. Näihin kuuteen paikkaan hakijoita oli lähes 70 henkilöä, mistä olen erittäin yllättynyt ja iloinen. Hakijoiden reilu määrä kertoo osaltaan siitä, että meidän maineemme työnantajana täällä Huittisissa ja lähiseudulla on hyvä ja toki olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä sen eteen, että työntekijät meillä viihtyisivät.

Ja rekryt jatkuvat edelleen, tällä hetkellä etsimme joukkoomme uutta teknistä myyjää sekä tietohallintopäällikköä. Myyntihenkilö tulee mukaan vahvistamaan myyntitiimiämme. Kuten tiedämme, lasiala on erittäin tekninen ala ja hyvin harvoin löydämme henkilöä, jolle lasiala olisi millään lailla tuttu entuudestaan. Meillä myyjärekryissä painotankin paljon asennetta, luonnetta, halua oppia ja olla osana porukkaa. Kun nuo asiat ovat kunnossa, tekniset asiatkin oppii aikanaan. Joka tapauksessa uudella henkilöllä on edessään paljon koulutusta ja alaan tutustumista, joten saatamme lähestyä joitain asiakkaitamme tutustumiskäynnin merkeissä, kunhan uusi henkilö on löytynyt.

Tietohallintopäällikkö tulee allekirjoittaneen avuksi hoitamaan talon ERP:n ylläpitoa ja kehittämistä sekä montaa muuta IT-puolelle liittyvää asiaa yhdessä loistavien kumppaniemme kanssa. Olen ns. Y-sukupolven edustaja ja uskon vahvasti digitaalisuuden (tuo sanakin jo kuulostaa vanhalta…) merkitykseen niin työn ja prosessien tehostamisessa kuin uusien palvelumallien kehittämisessä. Pyrimmekin löytämään uusia tapoja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja tehokkaammin jatkossa erilaisten digityökalujen avulla. Nämä eivät ole asioita, jotka tapahtuvat oto:na itsestään, vaan vaativat selkeää resursointia ja panostusta, jota tämä rekrytointi nyt edustaakin.

Näin joulun alla on tietysti katsottava myös tulevaan. Talvikuukaudet vaikuttavat lupaavilta jo nyt ja töitä lienee luvassa mukavasti myös alkuvuoden ajan. Saattaa olla, että hiljaisempi hetkikin sieltä tulee, aika näyttää. Materiaalien kanssa saamme koko toimitusketju vielä painia eikä sillä suunnalla mitään suurta ihmeidentekijää ole nähtävissä. Kun vielä huomioidaan, että esimerkiksi ajoneuvoteollisuus ei käy läheskään normaalilla syklillä ja toisaalta samaan aikaan lasitehtaat käyvät täysillä eikä normaaleja puskurivarastoja ole, niin edelleenkin painotan asiakkaillemme mahdollisimman tarkan informaation jakamista ja vuoropuhelua yhdessä meidän kanssamme, niin pystymme varautumaan tarpeisiinne mahdollisimman hyvin ja etukäteen. Me olemme kuitenkin varautuneet jatkamaan kasvu-uralla myös ensi vuonna ja siinä emme tietenkään onnistu ilman teitä loistavia asiakkaitamme!

Oikein hyvää joulunodotusta ja rauhallista joulunaikaa toivottaen,

Henkka


« Edelliset 10

Emme seuraa kehitystä, viemme sitä eteenpäin.

Seloylla on vuosikymmenten kokemus koko suomalaisen lasirakentamisen kehityksestä ja kehittämisestä. Me tiedämme, miten suunnitellaan, valmistetaan ja toimitetaan erilaisia lasiratkaisuja tavalla, jonka ansioista asiakkaamme projektit menevät jouhevasti maaliin ja loppukäyttäjän tarpeet tulevat täytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tutustu yritykseen ja palveluihimme »