Seloy Live

Julkisivulasit

Julkisivulasi-nimitys on yleisnimitys laseille, joita käytetään verhoamaan rakennuksen umpiosat tai haluttaessa saada aikaan rakennuksiin yhteneviä ja harmonisia julkisivuja.

Julkisivulasin paksuus on oltava vähintään 6 mm ja lasin on oltava karkaistu. Mikäli julkisivulasi tehdään eristyslasina, on kaikki lasit eristyslasissa karkaistava ja käytettävä mahdollisimman kapeaa välilistaa; suositellaan 6 mm ja 8 mm vahvuutta.

Yleisesti julkisivulasi valmistetaan muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Lasille voidaan suorittaa pelkkä karkaisu, jolloin taustalla oleva suojalevy maalataan.
  • Lasin polttomaalauksella, jolloin lasi leikataan määrämittaan, pinta puhdistetaan ja maalataan keraamisilla pulveriemaleilla joko ruiskumaalauksena tai verhomaalauslinjassa. Maalauksen jälkeen lasi karkaistaan noin 500-700 asteessa, jolloin maali kiinnittyy lasiin kestäväksi ja pysyväksi pinnaksi. Väri voidaan valita Ral-värikartan mukaan.
  • Silkkipainomenetelmää käytettäessä lasi maalataan käyttäen kehykseen pingoitettua silkkiä, johon haluttu kuvio on valmistettu maalia läpäiseväksi ja muu osa seulasta on päällystetty maalia läpäisemättömäksi. Painannan jälkeen lasi karkaistaan.

Silkkipainettujen lasien kuosit teetetään yksilöllisesti, jolloin voidaan käyttää mitä tahansa kuvioita ja värejä.

Ohessa muutama esimerkki silkkipainokuvioista:

Julkisivulasit painokuviot