Seloy Live

Eristyslasit
komposiittilistalla

Eristyslasielementit koostuvat kahdesta, kolmesta tai neljästä lasista, jotka on liitetty toisiinsa ilmatiiviisti. Käytämme laseissamme yleisimmin joko TPS-BU -välilistaa tai TGI-komposiittivälilistaa. Koska komposiittivälilista on myös ns. lämminreunalista, sillä saavutetaan lähes yhtä hyvät arvot kuin TPS-BU -välilistalla.

Eristyslasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampi lasilevy on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa

Valmistamme eristyslasit Inspecta Sertifiointi Oy TR 332:2008 ja laatustandardin EN 1279/1,5,6 asetetuin laatu- ja mittavaatimuksin. Käytämme niin sanottua kaksivaihetiivistystä, jolloin lasien väleissä käytettävät välilistat saumataan kahdessa vaiheessa: sisempi saumaus tehdään plastisella butyylimassalla ja ulompi saumaus kestoelastisella polysulfidiliimauksella. Sisempi saumaus muodostaa ohuen lämpöä eristävän kalvon lasien ja välilistan väliin ja pitää kosteuden välitilan ulkopuolella. Ulompi polysulfidisaumausaine muodostaa varsinaisen sidoksen lasien ja välilistojen väliin.

Sisäinen laaduntarkkailumme pohjautuu laatustandardien asettamiin vaatimuksiin. Poimimme päivittäin tuotannosta eristyslaseja, joista tarkistetaan kuivikeaineen kosteuspitoisuus, mittatarkkuus, massan tarttuvuus, elementin puhtaus, listan liitoskohta ja kulmat. Lisäksi Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus, VTT tekee neljä kertaa vuodessa omissa laboratorioissaan standardin vaatimat testit. Niihin sisältyvät VTT:n säähuoneessa suoritettavat keinovanhentamistestit, joilla testataan materiaalien ja Seloy-eristyslasien pitkäaikaiskestävyys.

Emme seuraa kehitystä, viemme sitä eteenpäin.

Seloylla on vuosikymmenten kokemus koko suomalaisen lasirakentamisen kehityksestä ja kehittämisestä. Me tiedämme, miten suunnitellaan, valmistetaan ja toimitetaan erilaisia lasiratkaisuja tavalla, jonka ansioista asiakkaamme projektit menevät jouhevasti maaliin ja loppukäyttäjän tarpeet tulevat täytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tutustu yritykseen ja palveluihimme »