Seloy Live

Erikoislasit

Rautavapaa lasi

Tavallisessa float-lasissa on hieman vihertävä sävy, joka johtuu lasin sisältämästä raudan oksidista.Vähärautainen lasi valmistetaan käyttämällä tarkoin valittuja raaka-aineita joilla on luonnostaan vähäinen rautapitoisuus. Siksi lasi on erittäin kirkas. Vähärautaista lasia voidaan pinnoittaa, karkaista ja laminoida.

Piilopeili

Lasi, joka mahdollistaa lasin läpinäkemisen ainoastaan toiselta puolelta. Tämä ominaisuus on mahdollinen vain, jos valaistusolosuhteet ovat tarkkailtavan ja tarkkailijan välillä vähintään 7:1. Tähän tarkoitukseen on aitopiilopeili (esim. mirropane). Tällainen lasi voidaan valmistaa myös laminoimalla peiliheijasteinen lasi tavallisen float lasin kanssa ja käyttäen värillistä kalvoa.

Röntgenlasi

Lisäämällä lasiin lyijyä ja bariumia saadaan estettyä röntgensäteiden läpäisy. Lasi toimitetaan määrämittoihin leikattuna hiotuin reunoin. Paksuudet ovat 3,5 –16 mm ja maksimikoko on 1000 x 2000 mm.

Itsepuhdistuva lasi

Itsepuhdistuvaa lasia kutsutaan myös aktiivilasiksi. Lasin pinnassa on titaanidioksidipinnoite, joka kestää ikkunan käyttöiän. Luonnonvalo käynnistää lasin pinnalla prosessin, jossa orgaaninen lika, kuten siitepöly, linnun jätökset tai lehdet hajoavat. Vesisateella lasin pintaan muodostuu tasainen kalvo, joka huuhtoo hajotetun lian pois. Sateen jälkeen ikkuna kuivuu ilman kalkkiraitojen muodostusta. Puhdistuakseen lasi ei tarvitse suoraa auringonvaloa.

Lasi soveltuu käytettäväksi lähes kaikissa ulkokohteissa: ikkunoissa, julkisivuissa ja lasikatoissa. Lasia suositellaan erityisen hankalasti lähestyttäviin lasituksiin, kuten kattoikkunoihin. Itsepuhdistuva lasi ei sovi sisäkäyttöön.

Lankalasit

Lankalasit ovat laseja, joissa lasimassan sisällä on rautalankaverkko. Lankalasien pääasiallisia käyttökohteita ovat ovet, väliseinät sekä ikkunat, joissa lasin rikkoutumistilanteessa halutaan estää lasin sirpaloituminen. Lankalasi rikkoutuu kuten tavallinen lasi, mutta verkko pitää lasin koossa. Lankalaseja on käytetty yleisesti myös palolaseina, koska lasin koossapysyminen vähentää vetoa ja sitä kautta liekkien leviämistä. Mikäli lankalaseja käytetään, palolaseina tulee rakenne hyväksyttää erikseen paloviranomaisella.

Lankalaseja voidaan käyttää sekä yksittäislasituksissa että eristyslasielementeissä. Varastostamme löytyy neljä erilaista lankalasityyppiä: raakapintaista, sileää, pintahiottua sekä Safety-lankalasia, jotka eroavat toisistaan lähinnä läpinäkyvyysasteeltaan, raakapintaisen ollessa himmeintä ja pintahiotun ollessa kirkkainta. Safety-lankalasimme on pintahiottua lankalasia, jossa on paksumpi verkko, mikä tekee lasin läpimurtautumisesta entistä hankalampaa.

Alla on muutama esimerkki lankalaseista:

lankalasit pintahiottu

Sileä

lankalasit raakapintainen

Raakapintainen

lankalasit sileä

Sileä

Koristelasit

Varastostamme löytyy valikoima erilaisia ja erivärisiä koriste- ja kuviolaseja. Voit lukea niistä lisää täältä.

Matalaheijasteinen lasi

Matalaheijasteista lasia käytetään kohteissa, joissa halutaan vähentää lasin luontaista heijastetta. Lasi näyttää kirkkaammalta ja puhtaammalta. Lasia saadaan myös laminoituina.

Huurtumaton lasi

Eristyslasien U-arvon parantuessa ikkunoiden ulkopuolisesta huurtumisesta on tullut yleistyvä ilmiö. Huurtumista esiintyy, kun ikkunalasin pintalämpötila putoaa alle ulkoilman kastepisteen. Huurtumattomassa lasissa on läpinäkyvä pyrolyyttinen pinnoite ulkopinnalla, joka minimoi huurtumisen esiintymisen.